Få styr på din dårlige økonomi

Hver fjerde dansker har dårlig økonomi. Har du problemer med at få pengene til at løbe rundt, er du altså langt fra den eneste, som mangler penge og er havnet i den suppedas. Rank ryggen, og læs med her, hvor vi vil forære dig nogle tips til at komme det forliste pengeforhold til livs.

Tjen op til 1.000 point pr. undersøgelse
Svarer eksempelvis til et Supergavekort på 50 kr.

Kom i gang på under 2 minutter
Ganske let og gratis

Over 90.000 danske medlemmer
Gør som vores medlemmer og begynd at tjene point i dag!

Start med at tjene penge her!
Det tager kun 2 minutter

*: Required

Du kan eks. få gavekort, der kan benyttes her:

Gavekort til Steam
Gavekort til McDonald's
Gavekort til Elgiganten
Gavekort til Just Eat
Gavekort til Bauhaus
Gavekort til Bilka
Gavekort til COOP
Gavekort til Zalando
Gavekort til Jensens bøfhus
Gavekort til BabySam

Sådan gør du

Så let er det at komme i gang!

1. Svar på spørgeskema

Du får automatisk tilsendt spørgeskemaer, som du kan udfylde. De er altid udførligt forklarende, lette at gå til og tager ofte blot få minutter.

2. Optjen point

Efter din besvarelser får du tildelt point til din konto. Disse kan du enten bruge med det samme eller spare sammen til et dyrere produkt eller et større gavekort.

3. Vælg produkter/gavekort

Alle vores produkter kan købes for optjente point. Du vælger frit mellem over 600 produkter, hvor du let kan filtrere på produkttype eller pointpris.

Produkter

Du kan blandt andet få gavekort til disse steder:

Gavekort til McDonald's
Gavekort til Elgiganten
Gavekort til Just Eat
Gavekort til Bauhaus
Gavekort til Bilka
Gavekort til Coop
Gavekort til Zalando
Gavekort til Matas
Gavekort til Jensens Boefhus
Gavekort til Bahne
Gavekort til BabySam
Gavekort til Fætter BR

Dan dig et økonomisk overblik

Ved du, hvad du egentlig bruger dine penge på? Digitaliseringen har gjort det ufatteligt nemt for os at bruge vores penge. Selv dit fingeraftryk via Touch ID på mobilen kan i dag være alt, der skal til, før et køb kan gennemføres. Første step til bedre økonomi vil derfor være at danne sig et overblik over, hvad du bruger dine penge på.

Sådan gør du

Log ind på din netbank. Klik dig ind på din kontooversigt, og sæt datoerne således, at du får et overblik over det seneste år. Herefter kan du gøre det, at du slavisk går transaktionerne igennem og deler dem op i kategorier. Brug eksempelvis tusser i forskellige farver til at markere, hvilken kategori en given transaktion tilhører.

Tip: Mange banker har udviklet apps, hvor denne inddeling af kategorier allerede er lavet. Det betyder, at du meget ofte kan få præsenteret et overblik fra din bank, som viser, hvor mange penge, der eksempelvis er brugt på dagligvarer, benzin, fornøjelser mv.

Læg et budget

Den mest effektive vej til en sund økonomi er at lægge et budget — og holde det. For at kunne gøre det, skal du kende din indtægt. Hermed menes det beløb, som hver måned går ind på din konto, uanset om det er løn, SU, dagpenge, sygedagpenge eller en helt femte indtægt.

Find dine faste udgifter

Herefter skal du finde dine udgifter. Her skal du skelne mellem faste udgifter, som er de udgifter, du altid kan regne med vil være en del af din økonomi, og de variable udgifter. De faste udgifter er typisk husleje, telefonregning, periodekort til tog, licens og meget mere. Husk, at faste udgifter ikke behøver at blive trukket månedligt, men også sagtens kan være noget, du kun betaler for årligt, halvårligt eller en gang i kvartalet.

Dine faste udgifter kan variere måned for måned, men du bør finde gennemsnittet, så beløbet er det samme hver måned. For et bedre overblik over din økonomi, kan du oprette en budgetkonto, som du månedligt betaler et fast beløb til, hvorefter pengene trækkes derfra, når regningen skal betales.

Find dit rådighedsbeløb

Herefter skal du tage et grundigt kig på dine resterende, varierende udgifter. Disse udgør dit rådighedsbeløb og er den del af din økonomi, hvor du har frit spil, i forhold til hvad du vil gøre med pengene. Du kan bruge dem på noget, du har ønsket dig længe, eller måske spare dem op til uforudsete udgifter.

Tip: Mange har udfordringer med at opretholde en stabil økonomi. Derfor findes der et hav af skabeloner på nettet, som du kan benytte dig af, når du skal lægge budget.

Gør økonomien sjovere med et større rådighedsbeløb

Er der noget bestemt, du går og drømmer om at kunne købe. Så vil følgende være det bedste og mest ligetil råd; find ekstra arbejde, tjene penge, udvid dit rådighedsbeløb og gør hverdagen lidt sjovere.

Måske har du allerede et fuldtidsjob eller et krævende studie? I begge tilfælde kan det være svært at forestille sig, hvordan du også lige finder tiden til mere arbejde. Derfor er det vigtigt, at du finder en ekstra indtægtskilde, som ikke føles som hårdt arbejde. Herunder finder du et par måder, hvorpå du netop kan øge motivationen til at arbejde lidt ekstra og dermed give dig selv et større rådighedsbeløb:

Bliv panelist hos M3 Panel

Én ud af mange måder hvorpå du kan forbedre din økonomi nemt og bekvemt, er ved at blive panelist hos M3 Panel. Når du skriver dig op hos os, skal du udfylde din profil. Herefter vil vi sende dig spørgeskemaer, som er relevante for dig. Med andre ord — tjen penge online på at besvare spørgsmål, der højst sandsynligt har din interesse.

Dog betaler vi dig ikke i penge. Vi betaler dig derimod i point, som du kan bruge på lækre ting og gavekort i vores pointshop. Vi samarbejder med mange lækre brands og butikker, som tilbyder dig ting, du formentlig alligevel ville have brugt penge på. Herunder hører eksempelvis tøj, madvarer, husholdningsartikler, køkkenudstyr og meget mere.

Ved at optjene point til ting hos M3 Panel, kan du spare dine penge, hæve dit rådighedsbeløb og få bedre styr på din økonomi.

Kom i gang i dag …

og optjen point til gaver og gavekort

Det tager blot få minutter, før du er i gang, og du kan tjene op til 1.000 point pr. undersøgelse – hvilket eksempelvis svarer til et gavekort på 50 kr. Når du tilmelder dig på M3 Panel får du automatisk tilsendt spørgeskemaer, og du vælger naturligvis selv, hvilke du ønsker at deltage i.

Kom i gang her!
Gå til tilmelding